onsdag, juli 01, 2009

I Bryssel och i Stockholm

De senaste dagarna har jag varit i Bryssel och diskuterat tredje sektorn inom ramarna för ett EU finansierat forskningsprojekt, i lokaler som vi lånat av Bundesland Nortrhein Westfalens representation. Seminariet var, som väntat, utmärkt. Jag tror också att den bok som vi förhoppningsvis ska komma ut med om några månader kan bli mycket läsvärd, i synnerhet som jämförelse, men också som översikt. Vi beskriver frivilligorganisationer inom områdena kultur, sport och socialhjälp i fem europeiska länder. Säväl som jämförelse mellan länder som mellan olika sektorer kan detta bli intressant. Det är också en viktig komplettering eftersom den här typen av fortskning hittills har fokuserat så mycket på just den sociala sektorn.

Bryssel som stad var jag positivt överraskad av, kanske för att så många berättat om hur tråkig den är. I nuvarande solsken, och trots att det var ganska kvavt, framstod den emellertid som en mycket vacker stad. Det är dock anmärkningsvärt att ju fler EU-flaggorna blev desto mer modernt gråtristare blev husen. Faktum är att jag knappt en enda gång såg en EU-flagga på ett hus som bestod av någonting annat än grå sement, grå marmor, stål och/eller glas. Och då fanns det inteens i de stadsdelarna någon brist på vackra hus.

Sedan igår kväll är jag tillbaka i Stockholm. Eftermiddagen spenderades på ett kaffé vid Rolambshovsparken med att diskutera Nietzsches Den glada vetenskapen. Avgjort intressant bok. Trevlig eftermiddag.

Inga kommentarer: